26 Mart 2015 Perşembe

Evliliği Kurtarmanın Yolları

Günümüzdeki boşanma oranlarına ve ayrılık hesaplarına bakarsak, ilişkilerini ve evliliklerini yürütebilen çiftlerin sayısı gittikçe azalıyor. Bu durumda her çiftin kendine düşeni yapması gerekiyor.

Öncelikle şunu unutmayın; ilişkinizde halledilemeyen bir sorun varsa, bu vücudunuza giren bir mikrop gibidir. Sonunda sizi hasta edeceği kesindir. Önleminizi alıp doktora gitmek varken, evde oturup beklemezsiniz değil mi? Aynı durum ilişkinizde de geçerlidir. Eğer bir sorun var ve çözülmüyorsa, bunun uzmanları var. Gidip yardım almaktan çekinmeyin.

İşin acı tarafı; pek çok çift bunu yapmak için uzun süre bekliyorlar. Çiftlerin yardım alması neredeyse 6 yılı buluyor. Ancak sorunlu evliliklerin yarısı, zaten ilk 7 yıl içinde bitiyor.


Problem çifti yiyip bitirmiş, gereksizce tahrip etmiş, artık kurtarılamayacak duruma geldikten sonra alınan yardımın da bir anlamı kalmıyor. Yani kanser olduğunuzu biliyorsunuz, hastalık bütün vücudunuzu sarıyor, artık bazı organlarınızı kullanamıyorsunuz ve nihayet aklınıza doktora gitmek geliyor. Ama bu durumda doktor ne yapsın?

Çiftlerin sık yaptıkları davranışlardan biri akşam yaptıkları kavgayı yatak odasına taşımaktır. Eğer bir konuda tartışıyorsanız, uyku zamanı geldiğinde bu tartışmayı duraklatmayı bilmelisiniz. “Pause” düğmesine basıp, sabah kahvaltıdan sonra tekrar aynı konuyu tartışmaya devam edebilirsiniz ama bunu yatak odanıza taşımayın.

Yatağınıza kavgalı girmeyin! Ayrı yataklarda uyumayın! Küslüğünüzü ayrı uyuyarak geçirmeye çalışmayın!
İlişkinizin uzun yıllar sürmesini istiyorsanız, yakınlığınızı ve saygınızı her zaman koruyun. Eşinize karşı sıcak, sevecen ve yakın olun. Bu yakınlık meselesi emin olun cinsellikten daha önemlidir. Her zaman sarılın, bedensel temas kurun, el ele tutuşun. Birbirinizi dinleyin ve sohbet edin.

Konuşan çiftlerin temelinde dostluk olduğunda, ilişkilerinde daha fazla güven ve sağlamlık gelişir. Ayrıca birbirinize saygınızı asla elden bırakmayın. Birbirine karşı saygısını kaybetmiş çiftlerin ilişkilerini yürütemedikleri araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

Para biriktirip biriktirmediğiniz elbette önemlidir ve bir ilişki geleceğini de sağlama almalıdır. Ancak ilişkinizin kendine ne kadar yatırım yaptığınız, paranızdan daha değerlidir.