14 Mayıs 2014 Çarşamba

İntolerans (Gıda) Testi Nedir

Alışkanlıklarınız ve damak zevkiniz üzerine kurduğunuz beslenme düzeninizden çok daha fazlasını öğrenebileceğiniz ve metabolizmanıza yabancı kalmayacağınız bir yaşama kucak açabilirsiniz. Yeni nesil gıda duyarlılık (intolerans) testi, tükettiğiniz tüm gıdaların vücunuduz ve metabolizmanızdaki olumlu ya da olumsuz etkilerini size sunuyor.

Beslenme disiplini sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez bir unusuru olduğu için sağlıklı bir diyet genel sağlık durumunu etkiler. Günlük menünüz alışkanlıklarınız, sosyal hayatınız ve kişisel tercihlerinizle belirlenir. Sağlıklı ve doğru beslenme için öncelikle de kişinin vücudunu tanıması gerekir. Vücut analizi bu nedenle gereklidir.

Gıda Duyarlılık (İntolerans) Testi Nedir?

İster sağlıklı beslenmek ister kilo vermek amaçlı olsun size en doğru beslenmeyi sizin metabolizmanıza uygun beslenme listesi verir. Uluslararası kabul gören bir çok besin listesinde sağlıklı ve düşük kalorili olarak kabul edilen bazı besinler, rahatsızlık verici ya da toksik, yani yarardan çok zarar verici olabilir. Konu olan besin sizin metabolizmanızda istenmeyen etkiler yapabilir. Buna besin intoleransı denir. Buna bir tür alerji gibi bakmak gerekir.

Belirli gıdalara karşı oluşan bu duyarlılık birden fazla nedene bağlı olabilir. Bunlar arasında gıdaların üretim ve saklanma biçimleri, tek yönlü beslenme alışkanlığı, stres ve çevresel etkenler gibi pek çok değişken bulunabilir. Sonuçta kişinin sindirim sistemi etkilenerek tüketilen gıdaların içindeki bileşenlerin bağışıklık sistemine yabancı gelmesiyle sürekli bir savaşım başlar. Kişinin bağışıklık sistemi, dolayısıyla metabolizması ve organizması sürekli ve artan bir stres altına girer. Kişi kendisine zararlı olan maddeleri tüketmeye devam ederse; cilt sorunları migren, aşırı kilo ya da aşırı kilo verme, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, romatizma, şişmiş göz kapakları, akne, idrar bozuklukları, nefes darlığı, egzama, halsizlik, sinirlilik, kalp ve dolaşım sorunları ve depresyona kadar giden sorunlar yaşayabilir. İntolerans yani gıda duyarlılık testi bu noktada devreye girer. Kişiye özel olan bu testte kişi, beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak en sık tükettiği yada kendisine dokunduğunu düşündüğü besinlerden seçim yapar. Liste; ekmek, sebze, et, yağ, günlük tüketim alışkanlıkları gibi alt başlıklardan oluşmaktadır. Yaklaşık 170 maddeden seçim yapılır. Uygulamada düşük frekanslı elektrik akımı hücre dışı elektrolit değişkenliğinden yararlanarak fizyopatolojik durum hakkında bilgi verir. Test ellerdeki özel akupunktur (AP) noktalarından yapılır. Test non-invazif yani rahatsızlık vermeyen bir testtir. Test sonucunda eğer o besine karşı bir aşırı yüklenme belirlenirse bunun yanlış kullanıma ya da aşırı duyarlılığa bağlı olduğu anlaşılarak diyetisyen önerileriyle gerekli değişiklikler yapılabilir. Test sonuçlarına göre beslenildiği zaman gıda intoleransına bağlı sorunlar ortadan kalkar;

* Cilt problemleri çözülür.

* Kilo vermeme sorunu ortadan kalkar, kişi sağlıklı beden kilosuna ulaşır.

* Yorgun uyanma, sebepsiz stres gibi sorunlar engellenir.

* Uyku düzeni sağlanır.

* Cilt, saç ve tırnaklarda kozmetik sorunlar büyük ölçüde ortadan kalkar.

* Sindirim ve boşaltım sistemine dair problemler çözülür.

* Dolaşım ve solunum sistemi rahatlar, günlük yaşam kalitesi artar.

* Sebebi uzun zamandır belirlenemeyen pek çok sağlık sorunu kendiliğinden kaybolur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder