6 Haziran 2014 Cuma

Uyku Bozuklukları ve Yorgunluk için Kullanılabilecek Taşlar

Sarı taşlardan gelen enerji, sinir sistemini yönetir, yorgunluğun ve sinir bozukluğunun üstesinden gelmeye yardımcı olur, uykusuzluk ve sarsıntıya iyi gelir.

Yosunlu Akik: Temel rengi açık yeşil ve beyaz karışımı olan yosunlu akik, içinde yosun görünümlü daha koyu renkler taşımaktadır. Yosunlu akik kullanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken şey ise taşın saydam olanının alınması gerektiğidir. Yosun akiğine içinizdeki çocuğu tedavi etmek için başvurabilirsiniz. İnsanın içini koşulsuz sevgi ile doldurur ve kişinin ruhsal gelişimine yardımcı olur. Göz sağlığı için yararlıdır. Uyku verir ve korkutucu rüyalar görmeyi engeller. Enerji yenilenmesini sağlar. Kullanan kişilerin rahat uyku uyumasını sağlar.

Mavi Akik (Blue Agate): Maviden griye kadar uzanan ve bu renklerin bantlar halinde birlikte bulunduğu bir akik çeşididir. Mavi akiğin yararını görmek için doğalını kullanmak gerekir. Genel olarak akik taşı, güçlü bir iyileştiricidir. Bir çeşit terapi aracıdır diyebiliriz. Taşın bünyesinde bulunan çeşitli mineraller, farklı hususlarda şifa kaynağıdır. Ancak bedene temas etmesi için güneş enerjisi başta olmak üzere doğadaki enerjinin taştan geçerek bedene ulaşabilmesi gerekmektedir. Akik taşı; taşıyanı tehlikeden korur, uyumsuzluklarına son verir. Uykusuzluğa, korkaklığa, karabasana, nazara ve hatta metabolizmanın düzgün çalışmasına faydası vardır. Bedenin gerginlik olan kısımlarına sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır. Vücuttaki fazla veya olumsuz enerjiyi boşaltır ve böylece stresi yok eder.

Ametist: Negatif elektrik yükü taşıdığından, bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir. Yatıştırıcı etkisi vardır. Enerjisi huzur vericidir. Yaydığı enerji doğrudan sinir sistemini etkiler. Fazka çalışmaktan ve stresten kaynaklanan zihinsel yorgunluğu giderir. Kişiyi rahatsız eden takıntılı düşünceleri uzaklaştırıcı ve yatıştırıcı etkiye sahiptir. Uykusuzluk çekenlere iyi gelir. Eğer uykusuzluk sorunu çekiyorsanız bu taşı yatmadan önce bir süre elinizde tutun ve sonra yastığınızın altına koyarak yatın. Sorununuzun nasıl düzeldiğini göreceksiniz. Uyku sorunlarına iyi geldiği gibi kabus görmeyi de engeller.

Galen: Kurşun sülfürdür. Eşit ölçüdeki kristalleri genellikle kübik ve sekiz yüzlüdür. Galen, bütün kurşun mineralleri içinde en yaygın olanıdır. Elde tutulabilir, yoğunlaşmada kullanılabilir ya da enerjilerinizin durulmasını, yoğunlaşmasını istediğinizde özü alınabilir. Uyku öncesinde sakinleştirir. Zihinsel çalışmalarınızda düşüncelerinizin dağılmasını önler.

Topaz: Zihin karışıklığı ya da kan dolaşımı bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan uykusuzluk problemlerinde boyun bölgesinde kullanılan topaz, zihni sakinleştirir, bedeni gevşetir ve böylece onu kullanan kişinin gün sonunda dinlendirici bir uyku uyuyabilmesini sağlar. Stresi gönderir, sükunet ve huzur hissi verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder