4 Haziran 2014 Çarşamba

Baş Ağrısı ve Migrene İyi Gelen Taşlar

Çeroit: Baş ağrılarına ve duyma bozukluklarına karşı etkilidir. Sinirleri düzenler, yatıştırır, sakinlik verir. Uykusuzluğa karşı etkilidir .Uzun süreli kullanımlarda baş ağrısına iyi geldiği söylenir. Uyku sorunlarında, aynen ametist gibi yastığınızın altına koyarak uyuyabileceğiniz bir taştır. Yorgunluk ve kabuslara karşı etkilidir.

Ametist: Negaitf elektrik yükü taşıdığından dolayı; bedendeki fazla elektirk yükünü toplayarak beyin gücünü yukseltir. Yatıştırıcı etkisi vardır. Enerjisi huzur verir. Yaydığı enerji doğrudan sinir sistemini etkiler. Fazla çalışmaktan ve stresten kaynaklanan zihinden yorgunluğu giderir. Kişiyi rahatsız eden takıntılı düşünceleri uzaklaştırıcı ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Uykusuzluk çekenlere iyi gelir. Eğer uykusuzluk sorunu yaşıyorsanız ametisti yatmadan bir süre önce elinizde tutun ve sonra yastığınızın altına koyarak yatın. Sorununuzun nasıl düzlediğini göreceksiniz. Uyku sorunlarına iyi geldiği gibi kabus görmeyi engeller.

Kaplan Gözü: Bir kuvars cinsi olan kaplan gözü, bazı kesimlerde ”bağımsızlık taşı” diye de anılır. Asıl olarak siyah olmakla birlikte gri, sarı, altınımsı kahverengi karışımı rengindedir.

Kaplan gözü taşını kullananın hareketlerine veya ruhsal durumuna göre renk değiştirmesi önemli özelliğidir. Yüzük ya da kolye olarak kullanabilir ya da cebinizde taşıyabilirsiniz. İnsanların iyi taraflarını görmenizi sağlayarak hayat yolunda mutlulukla ilerlemenizi sağlar. Kabus gören çoçuklar için faydalıdır .Uyuyamayanlara iyi gelir. Baş ağrısını hafifletir, hatta ortadan kaldırır.

Gül Kuvars: Nadir bulunan kuvars cinsidir. Rengi uçuk pembeden gül kırmızısına doğru değişir. ”Aşk taşı” olarak ünlenmiştir. İç barışı ve uyumu sağlar. Migrene iyi gelir. Radyasyonun etkilerinden korur. Depresyon halinin ortadan kalkmasında ve en azından etkisinin azatmasında yardımcıdır. Kişinin kendisinden hoşnut olmasını, kendisine değer vermesini sağlar.

Kristal Kuvars: Altıgen prizmalar şeklinde kristaldir ve prizma yüzeyleri kristalin uzun kenarlarına dik yönde çizgilidir. Çoğunlukla içinde donmuş su damlası vardır ve taş kırılırsa damla yeniden suya dönüşür. Güç ve canlılık kaybına karşı koruma sağladığına inanılır. Cep telefonu, telsiz ve bilgisayarlardan yayılan radyasyonu toplar. Zihinsel konsantrasyonu kuvvetlendirir. Tene temas ettirilerek kıyafet altında taşındığı takdirde, kişiyi diğer insnaların negatif etkilerinden korur. Baş ağrısını hafifletir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder