23 Eylül 2014 Salı

Sağlıklı Bir Cilt İçin 10 Tavsiye

* Her gün en az iki litre su için;
Çünkü yeterli miktarda su içmek cildinizi nemli tutar ve toksinlerin böbrekleriniz ve bağırsaklarınız aracılığıyla vücuttan atılmasını sağlar.
* Aşırı tuz alımından hemen uzaklaşın;
Çünkü aşırı sodyum alımı, ciltte kabarıklık ve şişliklere sebep olur. Ayrıca ödem tutulmasına sebebiyet verir.
* Her gün antioksidan besinler alın;
Çünkü antioksidanlar, hücre yaşlanmasını yavaşlatır, hücreyi korur. Taze sebze ve meyvelerde antioksidan yoğundur. Ama bunlar da özellikle mevsimine göre alınmalı.
* Lifli gıdaları seçin;
Çünkü bu, bağırsak hareketlerinizi düzenler, böylece bedeniniz atık maddelerden daha hızlı arınır. Gıdalarınızı sebze, meyve, kuru baklagiller ve lifli bisküvilerden seçebilirsiniz.
* Kızarmış yiyeceklerden, hidrojene yağlardan ve hazır paket yağlardan yemeyin;
Çünkü vücut direncini düşürür. Hücre yenilenmesini yavaşlatır. Cildi negatif etkiler.
* Yiyecekleri küçük porsiyonlarda tüketin;
Çünkü bir büyük porsiyon, kalori bakımından yüksektir. Ayrıca tek tip beslenme yeterli ve sağlıklı olmaz. Yapmanız gereken iki-üç çeşit besini küçük porsiyonlarda almak.
* Doymamış yağ asitlerini yeterli düzeyde alın;
Çünkü cilt yapısı ve doku onarımı için özellikle yağ asitleri büyük önem taşımaktadır. Ayrıca antioksidan özellikleri de bulunur. Bu yağları, tam tahıllardan, tohum ve yemişlerden, soya fasulyesinden, koyu yeşil yapraklı sebzelerden, keten tohumu, kabak çekirdeği, susam gibi sızma yağlardan ve yağlı balıklardan alabilirsiniz.
* Sabah limonlu su veya ısırgan çayı için;
Çünkü mide hazmınızı kolaylaştırdığı gibi özellikle bağırsak temizliği için de faydalıdır.
* Aşırı kafein ve alkolden uzak durun;
Çünkü hücre susuz yaşayamaz. Hücrenin basıncı, hücre içi ve hücre dışı sıvı dengesi için su alımı çok önemlidir. Yüksek alkol içerikli veya kafeinli ürünler su dengesini bozar ve hücrenin deformasyonuna neden olur, bu da cildinize yansır.
* Hazır yiyeceklerden uzaklaşın;
Çünkü dolaşımı negatif etkiler. Yoğun katkı maddelerinin alınması veya baharatların yoğun tüketilmesi hücrenin deformasyona uğramasına neden olur.
* Rafine gıdalardan, işlenmiş etlerden uzak durun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder