• Nane ve limon kaynatılır. Balla tatlandırılıp ılık olarak içilir.
• Arpanın çayı demlenip içilirse mide ekşimesini giderir.
• Zencefil çayı demlenir. Günde 2 bardak kadar içilir.
Malzemeler:
• Bir miktar kabak suyu• 1 bardak demirhindi suyu
• Semizotu suyu
Hazırlanışı:
Malzemelerin tümünü bir araya getirin ve bir karışım hazırlayın. Bu karışımdan günde 2 bardak içebilirsiniz. Aç karnına içerseniz daha rahat edersiniz.Aşağıdaki tarifi aç karnına tüketebilirsiniz!
Malzemeler:• Yarım kilo bal
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• Küçük bir parça muskat (Aktarlarda kolayca bulabilirsiniz)
• 1 parça damla sakızı
Hazırlanışı:
Malzemeleri karıştırın ve balı da ekleyerek macun haline getirin. Her gün kahvaltıdan sonra bu karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar yiyin.
Malzemeler:
• 1 kilo turunç kabuğu
• 2 litre su
• 2 çorba kaşığı bal
Hazırlanışı:
Su ve turunç kabuğu neredeyse reçel kıvamına gelen kadar kaynatılır. Ardından içine bal ilave edilerek biraz daha kaynatılır. Hazırladığınız bu karışımdan 2-3 bardak içebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder