28 Ağustos 2014 Perşembe

Pimapen Kapı Kitlenmiyor ve Tamiratı

Bahsedilen sorun pimapen kilitli kapının anahtar ile kitlenmemesi. Kapınız kitlenmiyor, anahtarı çeviremiyorsanız bu durumun birkaç açıklaması vardır.

Pimapen kapılar da kilit sistemi farklıdır. Kullanılan kilit mekanizması, ispanyoletli kilitli kapı aksesuarıdır. Çalışma sistemi normal kilitlerden ve normal pencere sisteminden biraz farklıdır. Kol kısmını yukarı kaldırarak kitlersiniz. Açarken ise kolu aşağıya doğru bastırarak açarsınız.

Pimapen kilitli kapının anahtarla kitlenebilmesi için, kolun tamamen yukarı kalkması gerekmektedir. Eğer kol tam olarak kalkmadan kitle meye çalışıyorsanız, anahtar dönmeyecektir.


Peki, Neden Pimapen Kapı Kolu Tam Yukarı Kalkmaz.

Öncelikle en çok karşılaştığımız durum, genellikle bayanların kolu yukarı kaldırmak için yeterli güç uygulamadıklarından anahtarı çeviremezler ve arızalı olduğunu düşünürler. Öncelikle emin olmak için kolu tüm gücünüzle yukarı kaldırmanız, eğer gücünüz buna yetmiyorsa bu konuda güçlü birinden destek alarak test edin.

Sorun hala aynı ve değişen bir şey yok ise, pimapen kapınız arızalı demektir.

Pimapen Kilit Arızları Nelerdir.   

İlk önce kanat ayarları kontrol edilir. Pimapen kilitli kapının mekanizmasında bulunan 4 adet yuvaya geçen ve kol yardımı ile yukarı aşağı hareket eden pimler vardır. Bu pimlerin tam olarak yuvaya oturması için kapı kanat ayarının yerinde olması gerekir. Eğer kapınız aşağıda kalıyor ve öne doğru kayı ise bu pimlerin tam yuvaya oturmasını engelleyerek, kolun yukarı kalmasını engeller.
Diğer bir arıza sebebi, anahtarın girdiği barel olarak adlandırdığımız göbeğin bozuk olması veya tam olarak yuvaya oturmamasından kaynaklanır.

Son olarak, kapının kilit mekanizması bozuk olabilir. Bu durumda değişmesi gerekecektir.
Tamir konusunda önemli olan kısım, arızanın nereden ve niçin kaynaklandığını tespit etmektir. Bu tespitler sonucu hareket edilerek yapılan tamirler, sizlere daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Tekrar aynı arızanın ortaya çıkmasını engellemiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder