27 Ağustos 2014 Çarşamba

En İyi Mobil Chat (Sohbet) Programı

Son zamanlarda revaçta olan akıllı telefonlar sayesinde her türlü iletişim ceplerimize gelmiş durumda. İster Android, ister IOS, isterse Windows phone işletim sistemi olsun, hepsi için birbirinden farklı ve özellikte mesajlaşma uygulaması bulmak mümkün durumda. Bunlardan bazıları tamamen ücretsiz iken bazıları da belli bir süre ücretsiz kullanıma izin verdikten sonra ücret ödemeden kullanılamaz hale gelmekte.

Peki bu kadar seçenek arasında hangi chat (sohbet) programını kullanmak avantajlı?



Şimdiye kadar mobil platformda deneyimlediğim programları sıralayacak olursam; WhatsApp, Tango, ChatON, Skype, Hangouts (GTalk) ve kullanmadığım ancak duyduklarım ise Tictoc, Line ve benzerleri. Bunların arasında en çok kullanılan herhalde WhatsApp programıdır. Ancak benim tercihim her zaman için Hangouts olmuştur. Nedeni ise hem mobil hem de masaüstü olarak her yerde kullanılabilir olmasıdır. Her iki ortamda da sesli ve görüntülü iletişim imkanı sağlamaktadır. Chat günlüklerine ya da kayıtlarına kolaylıkla ulaşılmaktadır. Gmail ve google+ sayfalarından da direk olarak ulaşılabilmektedir.

Eskiden GTalk olarak bilinen program son zamanlarda Hangouts olarak değiştirildi. Programın tek sevmediğim özelliği ise eskiden belli olan durum renkleri. Şimdi karşıdaki kullanıcının sadece online olup olmadığı belli olmakta. Yani meşgul mü, dışarıda mı gibi bir ayrım yok. Her durumda online kullanıcı için yeşil renk var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder