17 Haziran 2014 Salı

Basit İp Uçları Serisi-2

Gününüzün büyük bir bölümünü mutfakta geçiriyorsanız, bu pratik bilgiler zamandan kazandırabilir ve işlerinizi bir an önce bitirmenizi sağlayabilir. Hepsini öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

1. Muzu biraz daha olgunlaştırmak ve sert bir şeftaliyi yumuşak hale getirmek için kağıt torbaya ihtiyacınız var. Meyvenizi kağıt torbanın içine koyun ve daha hızlı olgunlaşmalarını seyredin.

2. Domateslerin çabuk çürümesini engellemek için yeşil kısımlarını koparmayın. Böylece daha uzun süre dayandıklarını görebilirsiniz.

3. Muzun daha uzun süre dayanması için kök kısmını streç filmle kaplayın.

4. Patateslerin kahverengi olmasını önlemek için ayıkladıktan sonra soğuk suda bekletin.

5. Elmalarınız kararmasın diye 2 ölçek suya 1 ölçek bal karışımı yapın ve doğradığınız elmaları bu şekilde koruyun.

6. Yumurtanın taze olduğunu anlamak için bir dolu bir kaba yumurtayı koyun. Eğer yüzüyorsa bayat, batıyorsa tazedir.

7. Vişne ve kirazların çekirdeklerini çıkarmak için pet şişenin ağzına meyvenizi koyun ve bir çubuk yardımıyla meyvenin üzerinden bastırın. Çekirdek şişenin içine girecek ve meyveniz üst kısımda kalacaktır.

8. Sarımsağı ayıklamak için bıçağın ters tarafıyla bastırın.

9. Patatesleri önce kaynar suda bekletin. Daha sonra buzdolabında soğutun. Böylece kabukların kolayca ayıklanmasını sağlamış olursunuz.

10. Yumurta kabuklarını kolayca soymak için haşladığınız suya bir miktar karbonat ekleyin.

11. Limon gibi asitli meyveleri daha sulu hale getirmek için mikrodalgada 10 saniye ısıtın.

12. Açılmayan kavanoz kapağını sıcak suya tutun, böylece kolayca açılır.

13. Tereyağınız buzdolabında fazla donduysa rendeleyerek kullanabilirsiniz.

14. Küçük domatesleri hızlıca kesmek için  kavanoz kapağına koyun ve üzerine bir kapak daha kapayın. Bıçakla enlemesine doğru kesin.

15. Yumuşak peynirleri dilimlerken düzgün olmasını istiyorsanız, biraz buzdolabında bekletin.

16. Hamuru düzünce kesmek için aromasız diş ipini kullanabilirsiniz.

17. Yumuşak tereyağını dondurmak için su dolu kabın içinde bekletin.

18. Şekerlenmiş balı 10 dakika kaynar su dolu kabın içine kavanozuyla koyun. Bal eski haline geri dönecektir.

19. Tencerenin taşma ihtimalini önlemek için dikey olarak tahta kaşık yerleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder