30 Mart 2015 Pazartesi

Evde Bakım Yapmanın Püf Noktaları

Evde cilt bakımı için öncelikle cildinizi temiz ve nemli tutmanız gerekir. Cildinizi yıkadıktan sonra fazla kurutmayın ıslak bırakın ki suyu çekebilsin. Evde hazırlayacağınız doğal maskeler ile cildinizin bakımını evde kendinizde yapabilirsiniz. Kırışıklıkları, siyah noktaları ve sivilceleri bu şekilde sizlerde cildinizden uzaklaştırabilirsiniz. Cildinizin pürüzsüz görünmesini sağlamak için yoğurt maskesi uygulayabilirsiniz.


İlerleyen yaşlarda kırışıklık oluşumu artacaktır. Bunun için cildinizi iyi nemlendirmeniz çok önemlidir. Sivilceler ve siyah noktalar hava kirliliği gibi çevresel faktörler nedeni ile oluşur. Bunlardan cildinizi korumak için temiz tutmanız ve yağlanmalardan korumanız sayesinde nefes alarak bu oluşumlardan kurtulursunuz. Yağlı bir cilde sahipseniz gece yatmadan ve sabah kalkınca cildinizi iyi temizleyerek yağdan arındırmanız gerekir.

Siyah noktaları evde kendiniz temizlemek için öncelikle buhar kullanarak cildinizi rahatlatabilirsiniz. Bunun için öncelikle tencereye 3 parmak kadar su koyun ve kaynatın. Daha sonra ocaktan alarak yüzünüzü 10-15 dakika kadar buhara tutun. Daha sonra rahatlayan cildinizdeki siyah noktaları sıkarak temizleyebilirsiniz. Böylece siyah noktalarınızdan rahatlıkla kurtulabilirsiniz.