24 Eylül 2014 Çarşamba

Zeytin Yağının Faydaları

Yüzyıllar boyunca bir hazine olarak görülen zeytin yağının,saymakla bitmeyen yararları vardır;

Günde iki yemek kaşığı zeytinyağı, damarlarınızın daha elastik olmasını sağlar, yağlanmasını önler ve kalp krizi riskine karşı korur. Ayrıca günlük E vitamini ihtiyacınızı karşılar.

Kötü kolesterol düzeyini azaltır. İyi kolesterolün dengesini düzenler.

Zeytin yağının iştahı azaltan bir etkisi vardır. Doyma hissi verir ve daha az yemek yemenizi sağlar.


Özellikle yaşlı kişilerde felç riskini azalttığı araştırmalar sonucu görülmüştür.

Biraz tuz ve zeytin yağını karıştırın ve sivilceli bölge üzerine uygulayın. Sivilceleri azalttığını göreceksiniz.

Zeytin yağı içindeki polifenol isimli etken madde, kalp için çok değerli olan kırmızı kan hücrelerini korur.

Bazı araştırmalar zeytin yağının Alzheimer gibi hastalıklarda olumlu etkilerini göstermiştir.

Antik çağlardan beri güzellik savaşçıları, saç bakımında zeytin yağı kullanırlar.

Yapılan araştırmalar zeytin yağının meme kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunu gösteriyor.

Kan şekeri kontrolünde destek verdiği için, insülin dengesinde önemlidir. Diyabet hastaları için önemli bir besin kaynağıdır.

Kalorisi yüksek olmasına rağmen, zeytin yağı obezite düzeyini azaltmaya yardımcıdır.

Kalsiyum emilimine yardımcı olur. Osteoporozu (kemik erimesi) önlemeye destek verir.

Kafa derisindeki kuruluğu engellemeye yardımcı olur.

En ucuz peeling malzemesidir. Şeker veya tuz ile karıştırıp cildinizi temizleyebilirsiniz.

Cildin erken yaşlanmasını önler. Antioksidan özelliği vardır.

Temeli zeytin yağı olan Akdeniz diyeti, her zamana dünyanın en sağlıklı beslenme biçimi olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder