11 Eylül 2014 Perşembe

Burçlara Göre Tatil Rehberi


KOÇ (21 MART- 19 NİSAN)

Macerayı seviyorsunuz. Farklı yerler keşfetmek, ekstrem sporları denemek, menüyü anlamadan yemek siparişi vermek; kısaca biraz risk almak ilginizi çekiyor. 

Yeni yerler keşfetmek hoşunuza gidiyor olsa da bunu çok uzaklarda aramıyorsunuz. Bu yüzden Fransa sizin için ideal bir seçim.

Floransa, sizi fazla zorlamadan birçok deneyim yaşayacak fırsatlar sunabilir. Uffizi’de biraz sanat, Palazzo Dei Medici’de biraz tarih ve Pizzeria’da biraz yemekten sonra, bu muhteşem şehre daha fazla aşık olmadan haftasonu tatilinizi tamamlayabilirsiniz.


Gitmemeniz gereken yer olarak da Viyana'yı söyleyebiliriz; çünkü Valsi ve dans eden atlarıyla enerjik Koçlar için can sıkıcı olabilir.

BOĞA (20 NİSAN- 20 MAYIS)

Gideceğiniz yerde yemekler muhteşem bir manzara karşısında , keyiflice yavaş yenmeli ve yerel halk sizi büyülemeli. 

Yunan adalarındaki halk misafirperverliğiyle ünlüdür. Burada kendinizi evinizdeymiş gibi hissedeceksiniz. 

Bodrum’da size hitap eden birçok güzel koy ye küçük köy var. Ayrıca konforlu otelleri ve gece hayatıyla hoş bir haftasonu geçirebileceğiniz bir belde.

Gitmemeniz gereken yer ise Fas'tır; çünkü konfora çok düşkün olan Boğalar’ı rahatsız eder. İki kişi, üç farklı kültür ve belli bir standartı olmayan fiyatlar, değişikliği fazla sevmeyen Boğalar için hoş olmayabilir.

İKİZLER ( 21 MAYIS- 21HAZİRAN)

Gideceğiniz yerler değişik ve muzipliğe teşvik edici; konuşkan insanların, eğlence ve dinlencenin bir arada olduğu yerler olmalı. 

Sardunya Adası’nın burcu İkizler’dir. İnsanların sıcakkanlılığı ve adanın güzellikleri başınızı döndürebilir.

Canınızın sıkılmayacağına dair garanti isterseniz Londra’nın sizin için ideal olabileceğini söyleyelim. Londra, ikizler kişiliğiyle size canınızın sıkılmasına fırsat vermeyecek zevkler sunacak.

Gitmenizi önermeyeceğimiz yer ise Avustralya; insan neden değişik bir yer görmek için 24 saatini uçakta harcasın ki?

YENGEÇ (22 HAZİRAN- 22 TEMMUZ)

Tüm su grubu burçları gibi deniz kıyısı sizi de cezbediyor. 

Kuzey Afrika tarih ve tabiat açısından zenginliklerle dolu. Yemeklerini seveceğiniz gibi kumsalları da çok hoşunuza gidecektir. Evinize götürmek için birçok hediyelik de bulabilirsiniz. 

Bütün güney sahilleri de, romantik ve doğaya düşkün Yengeçler için idealdir.

Gitmemeniz gereken yer ise Hindistan. Göreceğiniz fakirlik sizi rahatsız edecek ve bu durumu düzeltebilecek bir şey elinizden gelmediği için sinirinizi bozacak.

ASLAN (23 TEMMUZ- 22 AĞUSTOS)

Tatilsever Aslanlar’ın hoşlandıkları şeyler arasında şarap içmek ve gün ışığında oyunlar oynamak gelir. Tabii bir de lüks bir otel.

İşte beklentilerinizi karşılayabilecek olan ülke İtalya; bir Aslan ülkesi . Yemekleri, tutkusu ve iklimiyle İtalya sizi kendisine bağlayacaktır.

Rodos, sıcak halkı ve kendine has yemekleriyle haftanın bütün yorgunluğunu üzerinizden alacak.

Moskova ise, soğuk iklimi ve insanlarıyla size itici gelebilir. Bu yüzden gitmenizi önermeyiz.

BAŞAK (23 AĞUSTOS- 22 EYLÜL)

Tatile çıkmadan önce her şeyin en ince ayrıntısına kadar organize olmasını tercih eden Başaklar için tek kişilik otel odalarında konaklamak idealdir.

Batı Hint Adaları’nın burcu Başak’tır. Bu yüzden iyi ve lüks oluşuyla sizi cezbedecek.

Paris, sistematik şehir planlamasıyla Başak burcundan olduğunu kanıtlıyor. Temiz caddeler ve burada geçirilecek zamanları kolaylaştırmak için düşünülmüş ince detaylar tam size göre.

Karmaşa içinde geçen tatiller sizin tarzınız olmadığından İspanya’nın kaos içerisindeki şehirlerini önermiyoruz.

TERAZİ (23 EYLÜL- 22 EKİM)

Teraziler tam bir uyum ve denge aşığıdır. Sakin ve huzurlu yerler tam size göre.

Kanada, iki farklı dilin uyum içinde konuşulduğu tam bir Terazi ülkesi. Tembel Teraziler’in eğlenmek için de burada kendilerini zorlamalarına gerek yok.

Kopenhag, zevk düşkünü aşıklar için baştan çıkarıcı olabilir. Şehirdeki düzen ve uyum, sizin için en ideal yer olduğunun kanıtı.

Floransa’daki Uffizi Galerisi önünde sabahın erken saatlerinde Japon turistlerin oluşturduğu kuyruklar bu şehri sizin için itici kılabilir.

AKREP (23 EKİM- 21 KASIM)

Heyecan ve merak uyandırıcı yerler Akrepler’in genel tercihidir. Onlar gizemli yerlerin insanlarıdır.

Fas’ın gizemli havası Akrep burcundan olduğunu gösteriyor. Tatilsever akreplerin heyecanlı ve coşkulu gece hayatıyla Budapeşte’de güzel bir haftasonu geçirebilirsiniz.

Gizemler beldesi Kapadokya aklınızı başınızdan alabilir. Mardin ve Urfa da bu anlamda Akrepleri mutlu eder.

Olur da Dublin’e gitmeyi düşünürseniz; orada sıkıntıdan patlayabileceğinizi bilmelisiniz.

YAY (22 KASIM-21 ARALIK)

Yay, burçlar arasında fetihleri en çok seven burçtur ve fethedeceği yer ne kadar uzak olursa olsun çekinmez.

Avustralya, geniş toprakları ve mistik yerel kültürüyle sizi tatmin edecek en ideal ülke. Birayı seven ve outdoor aktivitelerine hayır demeyen biri olarak bu ülkeyi keşfetmeye doyamayacaksınız.

Çingeneleri ve coşkulu gece hayatıyla Budapeşte’de güzel bir haftasonu geçirebilirsiniz.

Özgürlüğü ve samimiyeti seviyorsanız kuralların ağır bastığı Galler iyi bir seçim olmayabilir. Almanya ve diğer kuzey ülkelerinde can sıkıntısından ölürsünüz.

OĞLAK (22 ARALIK- 19 OCAK)

Oğlaklar bazen gereğinden fazla tedbirlidirler. Ama tarih ve gelenek açısından zengin yerler sizin için ilgi çekici olabilir.

Hindistan, zengin tarihi ve gelenekleriyle sizin için ilgi çekici bir tatil seçeneği olabilir. Çok renkli insanlar ve bambaşka bir kültür, sizi heyecanlandırıcaktır.

Her yıl değişik festivallerin yapıldığı Brüksel de, gezerken eğlenebileceğiniz ender ülkelerden biri.

Marihuana içmenin serbest olduğu bir ülkede insan nasıl tatil yapabilir ki? Hollanda’nın burcu kesinlikle Oğlak değil. Ve tabii Jamaika’nın da…

KOVA (20 OCAK-18 ŞUBAT)

Sürprizleri seven Kovalar rahatlarına düşkündürler. O yüzden hem hareketli, hem de lüks yerler sizin için en uygunu.

Politik, dini ve sosyal problemler yaşansa da sıcakkanlı insanların ülkesi olan İsrail, Kova burcundan olan tatilcilerin ilgisini çekecektir.

Moskova, isminden de kolay anlaşılabileceği gibi Kova burcundan. Bağımsız ve orijinal halkı bu komşu ülkede size ilginç günler yaşatabilir. Heyecan ve gizeme olan açlıklarını giderebileceğiniz en ideal yer.

Ancak tarihe boğulmuş İtalya’da her yerde taş görmekten sıkılabilirsiniz.

BALIK (19 ŞUBAT- 20 MART)

Tutkulu yerler ve insanlar hayal gücünüzü besliyor. Birkaç romantik öğenin de katkısıyla kendinizi sudan çıkmış balık gibi hissetmeniz imkânsız.

Portekiz’in kıyıları ve limanları; onun Balık olduğunu gösteriyor. Eğer bir şişe içkinin içindeki balık gibi olmayı istiyorsanız bu ülke sizin için ideal.

Karadeniz’in muhteşem güzellikteki kıyıları ve yüzlerce çeşit balık iştahınızı kabartacak.

Her ne kadar aşıklar kenti dense de Paris sizin hayal gücünüzü besleyemeyebilir. Bu nedenle Paris'e gitmenizi önermeyiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder