21 Ağustos 2014 Perşembe

Küflü Duvar Nasıl Tamir Edilir ve Boyanır

Küflü boya tadilatı yapmak için öncelikle duvarın küfünü silmek gerekir. Duvarınız kuru bir bez ile tekrar tekrar silin. Duvar ne kadar temiz olursa süreceğiniz astarda duvara sağlam bir şekilde yapışır.
Astar sürülmesi şarttır. Küf önleyici astar sürülürse astar küfü hapis eder ve boyanın üstüne geçmesini engeller. Burada şunu önemli bilgiyi belirtmek gerekiyor.


Küfün asıl sebebini bulmadan,çözüme kavuşturmadan, yapacağınız her çalışma sonradan tekrar Küfün çıkmasını engellemez. Genelde küf sorunu olan duvarlarda yoğuşma problemi vardır. Bu problemi ancak ısı yalıtım yaparak çözebilirisiniz.

Küflü bir duvar kabarır ve boyayı atar. Peki bu sorundan kurtulmak için yapmanız gerekenler nelerdir? hemen sizin için cevaplıyoruz. Önce dış cephenizi tadilata sokmalısınız. Bunun için dış cephe boyası ustaları ile antlaşmalısınız. Ancak sadece dış cephe işlemi ile bu durumdan kurtulamazsınız.

Bir de içerisi içinde yapılması gereken uygulamalar vardır. Bunlar küflenmiş olan ve kabarmış alanların tespitidir. Tespit edilen alanlar kazınmalıdır. Büyük ıspatulaya ihtiyacınız olacaktır.


  • Duvar kazınır. Duvarın rutubet şekline göre işlem uygulanır. Bu işlem iki veya üç işlemdir.
  • Birinci aşama duvarın rutubet işlemine göre sıvamaktır. Patlak ve çatlak kısımlar doldurulur.
  • İkinci aşama içeriden de ince, üç santimlik straforlar ile kalekim yardımı ile duvara yapıştırılır. 
  • Bu straforun model ve şekilleri vardır.
  • Zevkinize göre seçebilirsiniz.İsteğinize göre tuğla veya çiçekli şekillerde yaptırabilirsiniz.
  • Çeşidi çoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder