23 Ağustos 2014 Cumartesi

Ev Tadilatı ve Tadilat Sonrası Temizlik

Bu konu üzerinde yazılan o kadar çok makale var ki insan hangisi okuyacak, doğrusu hangisi, aklını karıştırıyor. Yazımıza başlamadan önce belirmek istediğim tek bir şey var korkmayın programlı ve sistemli bir şekilde yaptığınız sürece sıkıntı problemler sizi o kadar çok yormayacaktır.


Ev Tadilatı

Ev tadilatı denilince aklımıza gelen ilk şey boya ve badanadır. Ama ev tadilatı bununla sınırlı değil elbette ve neyi nasıl yapmanız gerekir ilk ve son hangisi olmalı bunları bilmenizde fayda var.

Öncelikle evinizi tadilata sokmayı planlamadan önce nerede ne gibi değişiklikler yapmalıyım, neleri tadilat ettirmem gerekir gibi soruları sormaya başlayın ve ilk önce evinizdeki yapacağınız değişiklikleri hayal ederek aklınızda yer ettirin. Bir not daha eklemek istedim hayal ederken acele etmeyin uzun süre düşünün ve öle karar verin.

Diyelim ki evinizi tepeden tırnağa değiştirmek ve yenilemek istediniz. Bence en güzel karar bu çünkü evinizin bazı bölümlerindeki yenilemelerden sonra diğer değiştirmediğiniz her yer gözünüze batacak ve keşke bunu da yaptırsaydım diyeceksiniz.

Komple değişime karar verdiniz, hayal edip belirlediniz, şimdi bu işin sıralamasını programlamaya kaldı. Öncelikle eşyalarınızı güvenli bir şekilde bir depoya ve kiraladığınız bir dükkana yerleştirin ev dekore edilirken eşyalarınızın zarar görmesini istemiyorsanız bunu kesinlikle yapın.

Sökülecek ve kırılacak ne varsa ilk onları yaptırın molozları attrın ve temizletin.

Elektrik tesisatınızı yeniletin bununla beraber su tesisatınızı ve pis su giderlerini yeniletin, ileride çıkabilecek arızalara karşı önlem almış olursunuz ve yaptıracağınız tadilat işi de boşa gitmemiş olur ve sırası ile işlemleri başlatın.

Duvarlarını tamir ettirin
Fayanslarınızı ve Sıva İşlemlerinizi yaptırın.
Pimapenlerinizi Değiştirin
Mutfak dolabınızı Taktırın ( takılmadan önce boyacınıza kesinlikle arkasını boyattırın.)
Banyonuzun tavanını boyattırın.
Banyo dolabınızı ve diğer aksesuarlarını taktırınız.
Boyanızı yaptırın
Kapılarınızı Takın
Parkelerinizi Döşetirin.

Bu yukardaki saydığım sıralamalar sizin isteklerinize ve ürünlerinize göre değişebilir.

Evet tüm işlemler bitti ne kadar kolay anlatıyorum değilmi keşke bu kadar kolay olsa dediğinizi duyar gibiyim. Geriye kaldı evin temizliği.

Tadilat Sonrası Temizlik

Eviniz bitti güle güle oturun dedikten sonra asıl iş temizliğine geldi, meşaketli ve yorucu bir süreç sizi bekliyor. Tüm inşaat pisliğinden arınmak için durmadan temizlemek zorundasınız. Size bu konuda ancak şöyle bir önerim olur bu konuda profesyonelleşmiş alanında kaliteli temizlik firmalarını tavsiye ederim. Özellikle tadilat sonrası evi inşaat pisliğinden daha kolay ve daha temiz şekilde temizliyorlar. O kadar masraf yapıldıktan sonra emin olun onun masrafı gözünüze batmayacaktır.

Şimdiden eviniz hayılı olsun iyi ve huzurlu günlerde oturmanızı dilerim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder