17 Temmuz 2014 Perşembe

Boğaz Ağrılarından Kurtulmak

Boğazda hafif bir kaşıntı hissi ve ağrı oluşur ve kışın ya da yaz aylarında bu hastalıkla karşılaşırsınız. Bu ağrılardan kurtulmak için birkaç yöntem mevcut:

En klasik yöntem elbette ilaçlardır ve pek çok kişinin ecza dolabında anti-inflamatuar ilaçlar bulunur. Ancak bu ilaçların içinde hem şişkinliği, hem ağrıyı geçirecek kombinasyona sahip olanları tercih edin.

Tuzlu su mucizesini küçümsemeyin, pek çok konuda derde deva oluyor. Ilık tuzlu suyla günde birkaç kere gargara yapmak, bakterileri öldürüyor ve tahriş olan bölgeyi iyileştiriyor. Doktorlar genellikle bir fincan suya yarım çay kaşığı tuz eritmenizi önerir. Tuzun tadı size nahoş gelebilir, isterseniz sonrasında bir küçük kaşık bal ve suyu karıştırıp için.

Boğazı nemle tutmaya ve tükürük üretimini artırmaya yarayan okaliptüs veya mentol içerikli pastiller boğaz ağrısını ve şişkinliğini geçirmeye yardımcıdır. Ayrıca spreyler soğutma etkisiyle pastilin benzeri bir görev yaparlar. Dezenfekte ederken, bakterileri öldürür ve ağrıyı hafifletirler.

Öksürük, henüz başlamamışken bile öksürük şurubu, boğaz yolundaki enfeksiyonlarla mücadele etmeniz için destekçidir. Özellikle çocuklarda ilaç içirmek zor olduğundan şurup en tercih edilen yöntemdir.

Boğaz yolu enfeksiyonlarının en önemli ilacı bol sıvı tüketmektir. Özellikle vücudun bakteri ve mikropla mücadele ettiği dönemlerde vücudun kaybettiği sıvıyı geri kazanmak gerekir. İdrarınızın açık sıvı olması sıvı alımında iyi bir denge oluşturur. Bol su, meyve suları, bitki çayları sıvı alımını destekler. Su içmekten sıkıldığınızda çay sizin yardımınıza yetişir.  Boğazınızı yumuşatabilecek bitki çayları etkilidir. Siyah, yeşil veya beyaz çay tercih edebilirsiniz. Ayrıca nane, papatya gibi çaylar da ihtiyacınızı karşılar.

Her derde deva tavuk suyu çorbası, soğuk algınlığından baş ağrısına kadar neredeyse her hastalığa iyi gelir. Bu mucize çorbanın içinde anti-flamatuar özellikler var. Bilim dünyası da tavuk suyu çorbasının yararları konusunda hemfikir…

Tüm hastalıklardan kurtulmak için en iyi adım dinlenmekle başlar. Vücudunuzun bakterilerle ve mikroplarla savaşabilmesi için dinlenmeye ihtiyacı vardır. Özellikle boğaz ağrısı genellikle virüslerin neden olduğu bir ağrı olduğundan tedavisi için dinlenmek en önemli şarttır.

Boğazdaki enfeksiyonların bazıları bakteri sebebiyle oluştuğundan, tedavisinde antibiyotik kullanımı gerekebilir. Ancak antibiyotik alımını mutlaka doktorunuza danışarak yapmalısınız. Antibiyotik boşuna içilmemesi gereken bir ilaçtır ve hangi antibiyotiğin o bakteriye iyi geleceğini doktorunuz bilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder