29 Mayıs 2014 Perşembe

LG G3 Özellikleri

Güney Koreli teknoloji üreticisi LG, yeni nesil akıllı telefon modeli G3’ün resmi tanıtımını gerçekleştirdi. Sosyal medyada sızdırılan özellikleriyle akıllı teknoloji gündeminde önemli bir yer edinen LG G3’ün lansmanında, resmi tanıtım filmine, basın görsellerine ve teknik özelliklerine yer verildi.


"Simple is the new smart" mesajı ile kullanıcı karşısına çıkan G3’ün dünyanın en keskin ekranına sahip olduğunu söyleyebiliriz. 5.5 inç büyüklüğünde ve 1440 x 2560 (2K) ekran çözünürlüğüne sahip akıllı cihaz, IPS LCD teknolojisini tercih etmiş. 146.3 x 74.6 x 8.9 kasa boyutlarına sahip G3, 149 gramlık ağırlığı ile orta seviyeli bir iddia ile pazara sunulacak.

Kusursuz görünüme sahip fırçalanmış kasanın altında yatan 3000 mAh batarya gücü de, kullanıcısına özgürlük sunmak için oldukça yeterli denilebilir. 4 çekirdekli Snapdragon 801 işlemci ve 8974 yonga setinden güç kalan akıllı telefonda 3 GB Ram ve Adreno 330 GPU (ekran sürücüsü) de bulunuyor. Çıkarılabilir kapak sayesinde batarya değişikliği yapılabilecek. Ayrıca kablosuz olarak şarj etme imkanına da sahip.



32 GB dahili depolama alanına, 128 GB MicroSD kart dahil ederek daha büyük bir depolama alanına sahip olabilirsiniz. Merak edilenlen özelliklerinden biri de kamera performansı. 13 Megapiksel kamera ve çift LED flaşa sahip amiral gemisi model, autofocus (otomatik odaklama), görüntü sabitleme ve dokunmatik odaklama gibi özelliklere sahip. 16 GB dahili depolama alanlı versiyonu ise 2 GB Ram kapasiteli olacak.

3840 x 2160 (4K) video kaydı yapabilen kameraya sahip LG G3’ün ön kamerası ise 2.1 MP. LG’nin bir önceki üst seviye akıllı modeli G2’de kullanılan arayüz geliştirilmiş ve Android’in 4.4.2 sürümü ile desteklenmiş. Smart Notice adındaki akıllı bildirimlerin derlenmesini sağlayan ve kullanıcının gününü kolaylaştıran bir sesli asistan da bulunuyor.

Knock Code, Content Lock (dosya şifreleme), Kill Switch (hırsızlıklara karşı koruma) gibi özellikler de yine LG’nin yeni nesil akıllı telefonunda mevcut. Bununla birlikte klavye yüksekliği de ayarlanabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder