Özellikle ramazan ayı ile özdeşleşen hurmayı,
aslında mutfaklarımızda yer alan diğer kuru meyveler gibi sürekli
bulundurmak doğru bir seçim olacaktır. Kalorisinin yüksek olması bir
dezavantaj gibi görünse de miktarına dikkat edilmesi durumunda rahatça
tüketilebileceğini dile getiren diyetisyenler, hurmanın içeriğine ve
faydalarına dikkat çekmekte. Kurutulmuş hurmanın şeker içeriği yaklaşık
olarak %80 iken taze hurmada bu oran %60′ları bulmaktadır. Günde 2 adet (50 gram) hurma tüketmeniz durumunda;
- 140 kalori,
- 1 gram protein,
- 32,5 karbonhidrat,
- 4,3 gram lif
vücudunuza girmiş olacak .Ayrıca hurma içerisinde yüksek derecede
potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor mineralleri bulunması nedeni
ile birçok meyveden daha ön plana çıkmalıdır. İftar zamanına kadar
halsiz ve yorgun düşen vücut için orucun hurma ile açılması kan
şekerinizin daha dengeli yükselmesini sağlayacaktır. Özellikle
içeriğinde demir mineralinin bulunması nedeni ile kansızlık problemi
olanlar için tüketilmesi gerekli bir meyvedir. Ayrıca hurmadaki yüksek
kalsiyum sayesinde çocuklarda kemiklerin gelişmesini, erişkinlerde ise
kemiklerin güçlenmesini sağlamaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder