16 Mayıs 2014 Cuma

Hurmanın Özellikleri

Özellikle ramazan ayı ile özdeşleşen hurmayı, aslında mutfaklarımızda yer alan diğer kuru meyveler gibi sürekli bulundurmak doğru bir seçim olacaktır. Kalorisinin yüksek olması bir dezavantaj gibi görünse de miktarına dikkat edilmesi durumunda rahatça tüketilebileceğini dile getiren diyetisyenler, hurmanın içeriğine ve faydalarına dikkat çekmekte. Kurutulmuş hurmanın şeker içeriği yaklaşık olarak %80 iken taze hurmada bu oran %60′ları bulmaktadır. Günde 2 adet (50 gram) hurma tüketmeniz durumunda;


- 140 kalori,
- 1 gram protein,
- 32,5 karbonhidrat,
- 4,3 gram lif

vücudunuza girmiş olacak .Ayrıca hurma içerisinde yüksek derecede potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor mineralleri bulunması nedeni ile birçok meyveden daha ön plana çıkmalıdır. İftar zamanına kadar halsiz ve yorgun düşen vücut için orucun hurma ile açılması kan şekerinizin daha dengeli yükselmesini sağlayacaktır. Özellikle içeriğinde demir mineralinin bulunması nedeni ile kansızlık problemi olanlar için tüketilmesi gerekli bir meyvedir. Ayrıca hurmadaki yüksek kalsiyum sayesinde çocuklarda kemiklerin gelişmesini, erişkinlerde ise kemiklerin güçlenmesini sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder