13 Ocak 2017 Cuma

Nasıl Fotojenik Olabilirsiniz?

Birçok insan, fotoğraflarda berbat göründüğüne inandığı için kameranın karşısına geçmemek için ellerinden geleni yaparlar. Ancak çok az kişi bunun sadece "nasıl doğru pozu verebilirim?" sorusunun cevabını bulmak olduğunu bilmektedir.

Sky News okurlarından Samantha Simmonds, her gün kamera karşısında harika gözükmek için kullandığı yöntemleri açıkladı.

1-En iyi tarafınızı bulun




Hemen hemen herkes asimetrik bir surata sahiptir. Bu nedenle, hangi taraf sizin en iyi tarafınız deneyerek bulmanız gerekir. Hangi tarafınızı daha çok beğenirseniz, kameraya karşı o tarafınızı gösterirsiniz.

2-Mimiklerinizi ayarlayın


"Genellikle, kaşlarımı biraz kaldırarak dosthane bir tavır takınmayı denerim kameraların karşısında" diyor Samantha.

Angelina Jolie, Sharon Stone ve Drew Berrymore gibi bazı ünlülerin buna cevabı: kısık gözler. Bunu yapmak için alttaki göz kapaklarını kısarak gözleri birbirine yakın hale getirmek gerekiyor, tıpkı biraz uzaktaki bir cisme odaklanarak bakmak gibi. Sadece alt kapaklar oynarken, kaşlar ve diğer yüz kısımları sabit kalacak.

3-Çok fazla gülümsemeyin


Çok büyük bir gülüş hem doğallıktan uzak hem de samimiyetsiz olurken birçok yüze de uymamaktadır. Kısıtlı ve küçük bir gülümseme, kırışıklıkları ortaya çıkarmadan yüzü daha çekici hale getirebilir.

4-Suratınızı inceltin



Yüzünüzünfotoğraf karesinde kapladığı alanı düşürmek için iki basit yöntem vardır: En iyi tarafınıza lensten 30 derece olacak şekilde dönün ve dilinizi damağınızın arka tarafında tutun. Bu yüzünüzün daha dar görükmesine yardımcı olacaktır.

5-Çocuk gibi dudak büzmeyin


 Dudaklarınızı ördek gibi uzatmak sizi sadece şımarık göstermekle kalmaz, aynı zamanda itici gösterir. Dudaklarınızı büzmeden çok az açarak daha iyi gözükeceksiniz.

6-Kamera açısını yükseltin


 Kameradan çok az aşağıda olarak ona bakmak için kafanızı, boynunuza zarar vermeyecek şekilde biraz kaldırırsınız. Bu her zaman harika bir poz üretir. Eğer kameraya tepesinden bakarsanız bu sizi agresif ve erkeksi gösterir. Yukarı bakmak sizin algılanan özelliklerinizi tamamen değiştirir.

7-Çenenizi kaldırın


 Profilden çekilen fotoğraflar için çenenizi biraz kaldırın; bu şekilde yüzünüz daha etkileyici gözükecektir. Böylelikle boynunuz daha ince gözükür ve yanaklarınız daha belirgin hale gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder