22 Ağustos 2014 Cuma

Banyo İçin Ucuz ve Kolay Yenilikler

Banyonuzdan şikayet etmeye başladıysanız yenilik zamanı gelmiş demektir. Fayansları kırdırma hayalleri kurmadan önce, uygulanabilecek daha masrafsız ve pratik dekorasyon önerilerini dikkate almanızı tavsiye ederim. Bu önerilerden bazılarını aşağıda görebilirsiniz. Hepsini olmasa da birkaçını bir arada uygulayarak banyonuzun yüzünüzü güldürmesini sağlayabilirsiniz.

Lavabo Çevresini Süsleyin

Lavaboya banyo setini yerleştirdikten sonra yer kaldığı takdirde çiçek, mum, cam şişeler, dekoratif kutular hatta heykelcikler için tezgahta yer açabilirsiniz. Evde nereye koyacağınızı bilemediğiniz minik aksesuarlar için bir yer bulmuş olabilirsiniz!

Aynanızı Değiştirin

Şık bir banyo aynasının gücünü asla küçümsemeyin. Tarzınıza bağlı olarak modern yada klasik tarzda bir ayna satın alabilir ya da var olan aynanız için şık bir çerçeve seçebilirsiniz.

Banyo Duvarını Süsleyin

Banyo duvarını süslemekte fazla zorlanmayacaksınız çünkü manzara resimleri, siyah beyaz fotoğraflar, deniz kabukları, dergi resimleri kısaca karşınıza çıkacak pek çok malzeme banyo duvarına asmak için uygun olabilir. Abartısız ve sade bir şekilde çerçeveleteceğiniz resminiz banyoya yeni bir soluk getirecektir.

Duvar Aplikleri Taktırın

Özellikle de aynanın iki yanına taktıracağınız aplikler banyoya lüks bir hava katacaktır. Tarzınıza göre modern tasarımlı ya da klasik şapkalı aplikleri kullanabilirsiniz. Üstelik lavabo başında ekstra aydınlatma son derece kullanışlıdır da.

Banyo Paspasını Yenileyin

Banyo aksesuarlarının rengine uyan ya da havluların rengiyle eşleştireceğiniz bir banyo paspası ile banyoya tazelik getirebilirsiniz. Tıpkı banyo setleri gibi banyo paspasları da çok farklı renk ve desen seçeneği sunar. İlgi çekici modelleri ya da çarpıcı renkleri kullanarak banyoda değişiklik yapabilirsiniz.

Duvara Raf Ekleyin

Raf deyince mutlaka tüm banyo eşyalarını dizecek büyük raflar çaktırmanız gerekmiyor. Fotoğraftaki gibi klozetin üzerine gelecek şekilde ince ve aksesuar dizebileceğiniz raflar da olabilir. Bu rafların banyo mobilyasının rengiyle uyması ortaya hoş bir görüntü çıkmasını sağlayacaktır. Eğer mobilyanıza uygun bir raf modeline karar vermekte zorlanıyorsanız, cam raflar da işinizi görebilir.

Armatürleri Değiştirin

Banyo armatürlerinin eski görüntüsü banyoyu kesinlikle olumsuz yönde etkileyecektir. Oysa pırıl pırıl parlayan ya da tasarımıyla göz dolduran yeni banyo armatürleriyle banyoya ışıltı katabilirsiniz. Modern bir duş başlığı ya da tam tersi yukarıdaki gibi vintage model armatürlerle banyoya stil katmanız mümkün olabilir.
Bunların dışında da elbette banyoya yenilik katacak pek çok farklı fikirler bulabilirsiniz. Duş perdesini yenilemek, duşakabini değiştirmek, banyoya avize asmak gibi bütçenizin el verdiği ölçüde ortalığı fazla kirletmeden yapabileceğiniz pek çok değişiklik olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder