27 Haziran 2014 Cuma

Kas Yapan Yiyecekler

Vücudunuzun yağ artışına değil, kas oluşumuna ihtiyacı var. Bu yüzden doğru besinleri tercih etmelisiniz. İşte size kas arttıran besinler...

Her bir yumurta 6-8 gram protein içerir. Yumurta aynı zamanda vitaminler, çinko, demir ve kalsiyum zenginidir.

Kolay pişen lezzetli ve protein deposu tavuk, en sağlıklı besinler arasındadır. Maksimum fayda için haşlama veya ızgara pişirmeyi tercih edin.

Vücudun tüm hareketler için enerjiye ihtiyacı vardır. Enerjiyi sağlayabilmesi ve vücudun diğer fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için de hidrasyon vazgeçilmezdir. Bu yüzden su en başlıca içecektir.


Anti-enflamatuar (balık yağı) yararları vücudun önemli yardımcısıdır. Metabolizma hızını artırır ve kas yapımına yardımcı olur.

Sağlıklı karbonhidrat olan yulaf, lif, protein, mineral ve vitaminin mükemmel birleşmesidir.

Ananas bolca bromelein adlı bir protein sindirici enzim içerir. Aynı zamanda kas iltihabı azaltır ve iyi bir egzersiz sonrası yemeğidir.

2008 yılında yapılan araştırmalar, ıspanak içinde bulunan bazı maddelerin, kas büyümesini %20 oranında arttırdığını ispatlamıştır. Kas yapıcı besinler arasında artık ıspanak da var.

Tatlı patatesin normal patatesten biraz daha düşük karbonhidrat içeriği vardır. Potasyum, C vitamini, B6, riboflavin, bakır, folik asit için iyi bir kaynaktır.

Somon balığı omega-3 yağ asitleri açısından güçlüdür ve kas yapımını destekler. Metabolizmayı hızlandırır.

Salatalarınıza mutlaka haşlanmış veya buharda pişmiş brokoli ekleyin. Vitamin, mineraller ve lif açısından büyük bir kaynaktır.

Vücudu geliştiren ve diyete yardımcı bir besindir esmer pirinç. Kompleks karbonhidrattır. Enerjiyi serbest bırakır. Hareketlerinizi destekler.

Süzme peynir protein açısından zengindir. Uzun süren tokluk hissi yaşamanızı sağlar. Kas yapımını destekler.

Çikolatalı süt, spor yapanlar için iyi bir beslenme içeceğidir. Güç ve enerji verir, bitkinlik, yorgunluk gibi etkileri ortadan kaldırır.

Muz yağ ve kolesterol içermez. Kolaylıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir besindir. Enerji verir.

Et yemeyi sevmeyenler için önemli protein kaynaklarından biri de baklagillerdir. İnsülin düzeyini etkileyen yüksek enerji verici besinlerden biridir. En önemli besin kaynakları arasında yer alan mercimek, kas yapımını destekler.

Yağsız kıyma gibi, kırmızı etler, mükemmel protein kaynaklarıdır. B12 vitamini, çinko ve demir açısından zengindir.

Protein açısından zengin beslenme, kas gelişimi için büyük önem taşır. Yediklerinizi seçmeli ve sağlıklı, ihtiyacınız olan besinlerle mutfağınızı zenginleştirmeye özen göstermelisiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder